Szlovák cégalapítás, szlovák cég

Szlovák cégautó

Szlovák cégautó fenntartása egyre jobban megéri még akkor is, ha alapvetően magyar cége végzi a fő tevékenységét. Alapesetben a súlyadón, regisztrációs adón és a kötelező összegén spórol, de 2020-tól a hibrid vagy elektromos szlovák cégautók még ennél is nagyobb kedvezményt kapnak.

Azonkívül, hogy szlovák cégautó fenntartása hasznos, még az adóoptimalizáció egyik eszköze is lehet. Ha szlovák cége tulajdonában levő autót használ Magyarországon, azzal semmilyen magyar törvényt nem sért.

Adunk 3 tippet szlovák cégautóhoz:

1 – Milyen szlovák szabályokat kell mindenképpen betartani

2 – Hogyan érheti el, hogy nem csak visszaigényelheti, hanem ki sem kell fizetnie a szlovák cégautója áfáját

3 – Hogyan adózzon kedvezőbben magyar cége nyereségének egy részéből Szlovákiában, szlovák cégautó segítségével (teljesen legálisan)

szlovák cégalapítás banner

Szlovák cégautó előnyei

Szlovák cégautó – ezeket a szabályokat kell betartani

Szlovák cégautó vásárlása miatt megérheti szlovák céget alapítani, de egy fontos szabályt be kell tartani. A törvényeknek azonban nem túl nehéz megfelelni.

Szlovák cégautó - Hogyan nem befizetni a kocsi áfáját

Szlovák kocsi áfáját akkor nem fizeti be, ha szlovák cége Szlovákián kívüli EU-s országban veszi meg a járművet. Ha a cégautót belföldön venné meg, annak áfáját a vásárláskor be kell fizetni, majd csak később igényelheti azt vissza.

Ezt a felesleges gondot veheti le a válláról szlovák cégautó vásárlása. Párkány (Štúrovo) szomszédságában, Esztergomban az autókereskedők már többnyire otthonosan mozognak a Szlovákiába irányuló autóeladásban.

Szlovák cégautó – hogyan adózzon kedvezőbben

Szlovák cég autója bérbe is adható magyarországi cégének. Az egyetlen szabály, amit be kell tartani, hogy a bérleti díj piaci áron történjen. Ha bizonyítani tudja (pl. egy független árajánlat felmutatásával), hogy a magyar és szlovák cégei között számlázott bérleti díj a piaci árakat tükrözi, a bérbeadás a törvényeknek megfelel.

Ha megfelelően magas piaci áron adja bérbe cégautóját, a szlovák cégben képződött nyereséget a magyarországinál kedvezőbb adózási feltételek mellett veheti ki cégéből.

Ha szlovák céget szeretne alapítani, szlovák cégalapításról szóló ingyenes konzultációnkon személyre szabott tájékoztatást kaphat a lehetőségekről.

Fontos

A fent leírtak természetesen nem minősülnek jogi tájékoztatásnak. Minden eset egyedi lehet, ezért javasoljuk, hogy szlovák rendszám intézése, szlovák cégautó vásárlása előtt mindenképpen egyeztessen a témában jártas szakemberrel!