Szlovák cégalapítás, szlovák cég

Adóoptimalizálás szlovák céggel külföldön

Adóoptimalizálás külföldön szlovák céggel a legbiztonságosabb megoldások egyike. Miért?
4 oka van: Biztosnak kell lennie benne, hogy valóban költséget takarít meg. Meg kell bíznia a külföldi cégalapító és könyvelő partnerében. El kell kerülnie ismeretlen ügyvezető "hatalomra jutását" a külföldi cégében. Nyelvtudás nélkül is tökéletes kommunikációra van szükség, hogy elkerülje a buktatókat.

(Alább kifejtjük, hogyan lehetséges ez. Összefoglaljuk a szlovák rendszer előnyeit is.)

adóoptimalizálás külföldön

Miért jó külföldi adóoptimalizálásra Szlovákia?

Igaz önre valamelyik állítás?

 1. Kedvezőbb adózási feltételeket keres?
 2. Egyszerűbb adórendszerben működne?
 3. Új piaci lehetőségeket keres? Terjeszkedés az EU felé?
 4. Külföldi cég legyen a magyarországi cége tulajdonosa magánszemély helyett – nagyobb anonimitás
 5. A kedvezőbb szlovák adórendszert is kihasználná? Nem szereti a magyar rendszert?

Esetleg...

 1. Egyre több a NAV ellenőrzés
 2. Túladóztatják Magyarországon (megszabadulna pl. az iparűzési adótól)
 3. Olcsón szeretne hozzájutni a céges haszonhoz
 4. Nettósan szeretne számlázni magyar partnerének (a partnernek ne kelljen befizetnie a számla utáni áfát)
 5. Adómentesen is szeretne költséget elszámolni a cégére teljesen legálisan (pl. autóhasználati díjat)
 6. Fél visszaigényelni áfát Magyarországon az állandó ellenőrzések miatt
 7. Céges személyautót venne áfa nélkül nettósan

Alapvető tudnivalók a legális adóoptimalizálásról külföldön

Az adóoptimalizálást mi legális keretek között értelmezzük. Az EU-s jogszabályok lehetővé teszik magyar állampolgároknak, hogy külföldön céget alapítsanak, és a hasznot külföldön is adózzák. Nem kell hozzá szlovákiai lakcím, vagy tartós szlovák tartózkodás.
Vannak azonban szabályok, amiket be kell tartani:

 1. Mindenki számára hihetőnek kell lennie, hogy a külföldi céget Szlovákiából irányítja (ha a szlovák cég székhelye a határhoz közel, Esztergom szomszédságában van, ez a feltétel teljesül)
 2. Nem tarthat fenn magyarországi telephelyet, nem tevékenykedhet egy magyarországi helyszínen hat hónapnál tovább  (ekkor magyar adózás vonatkozik a tevékenységre)

 3. Nem nyújthat tartósan szolgáltatást (magánszemélyeknek) Magyarországon (szintén magyar adózás-ÁFA kötelező)

Adóoptimalizálás külföldön szlovák céggel

Adóoptimalizáslás külföldön gyorsmenü:

 1. Cégalapítás menete, ideje
 2. Adózás
 3. Árak, lehetőségek
 4. 4 tipp, hogyan juthat pénzhez
 5. ÁFA-regisztrált cégek előnyei

Adóoptimalizálás szlovák céggel – előnyök

szlovák cégalapítás konzultáció

A szlovák cégalapítás – menete, ideje

Idő - cégalapítás szlovákiában:

Szükséges dolgok - cégalapítás Szlovákiában:

Mennyiszer kell kiutazni Szlovákiába?

1 kiutazás szükséges

Ha szlovák céget alapít szlovák bankszámla nélkül.

2 kiutazás szükséges

Ha szlovák céget alapít és szlovák bankszámlát is szeretne nyitni. (A bankszámlanyitás nem kötelező, de szükség esetén csak a cég bejegyzése után, későbbi időpontban lehetséges.)

Kiutazások a cégalapítás után

A könyvelővel való kapcsolattartás miatt nem szükséges Szlovákiába utazni. Lehetőség szerint a legtöbb terhet igyekszünk levenni a válláról. A kapcsolatot e-mailen, telefonon és postán tartjuk.

További előnyök külföldi adóoptimalizáláshoz

Adóoptimalizálás lehetőségei Szlovákiában

A teljesség kedvéért tudni kell, hogy a magyar jogszabályok szerint a magyar adóalanyoknak a külföldön kapott osztalékokból Magyarországon kéne adózniuk (a magyar adóból levonható a Szlovákiában befizetett osztalékadó). A szlovák Kft-k esetében viszont magyarországi Kft-kel összehasonlítva lényegesen több a lehetőség az adóalap és az osztalék legális módon történő csökkentésére, így a probléma nagyrészt orvosolható.

Ingyenes konzultáció adóoptimalizálásról külföldön

A cégalapítás előtt szakértőnk segítségével ingyenes konzultáción győződhet meg róla, valóban megéri-e Önnek egy szlovák cég vásárlása, alapítása.

Vegye fel velünk a kapcsolatot! Elérhetőségeinket ITT találja.

Több mint 15 szakember dolgozik cégünkben. Ha már volt dolga olyan könyvelő/tanácsadó céggel, amely sokszor elérhetetlen volt, vagy nem szántak Önre megfelelő időt, értékelni fogja, hogy bennünket elér telefonon, e-mailen és személyesen is irodánkban.

Keressen bennünket bátran! Elérhetőségeink

szlovák cégalapítás előnyök

Szlovák cégalapítás árak

1. Új szlovák cég alapítása  (költség 600 EUR) - Elérhetőségeink

2. Előre megalapított, jogtiszta, kész szlovák cég megvásárlása (költség 700 EUR) - Aktuálisan eladó szlovák cégek

3. Előre megalapított, jogtiszta, kész szlovák cég vásárlása teljes jogú EU-s adószámmal (költség 3000 - 5000 EUR) - Pontos árak - Aktuálisan eladó szlovák cégek

Árak összefoglalása

Jelenleg eladó kész cégek megtekinthetőek itt: eladó szlovák cégek.

Az árak tartalmaznak minden szlovákiai költséget: erkölcsi bizonyítvány fordítása, cégbírósági illetékek, aláírások hitelesítése, szerződések elkészítése, cégátírás intézése, semmiféle egyéb rejtett illetéket, költséget nem kell fizetnie.

Amennyiben valamelyik leendő tulajdonos nem magánszemély, hanem külföldi cég, akkor annak a cégkivonatáról kell egy hiteles szlovák fordítás - ezt az ár nem tartalmazza.

Szlovák cégeknek  székhelyszolgáltatást  és könyvelési szolgáltatást is nyújtunk (új könyvelési ügyfeleket már csak korlátozott mértékben fogadhatunk).

Adóoptimalizálás külföldön - 4 tipp, hogyan juthat pénzhez

 1. Osztalék formájában – osztalékadó 7%
 2. Adómentes utazási költségtérítésként, akár nem céges autóra is (kb. 95 Ft/km (0,293 €) saját autóhasználatért, + Magyarországi szolgálati út napidíja 39 EUR).
 3. Ügyvezetői megbízási szerződés - 28% járulékteher + havi 320 eur felett SZJA is
 4. Munkaszerződés - járulék és SZJA kifizetése után

Külföldi adóoptimalizáslás – ügyvezető költségek nélkül, jogállása

Ügyvezető lehet bármilyen EU-s lakcímmel rendelkező személy, így magyar is. Az ügyvezetőknek nem kötelező munkaviszonyban lenni a szlovák céggel, sem ügyvezetői fizetést nem kell kapniuk. Így nem fizet semmilyen járulékot. Nem kell a szlovák egészségbiztosító és szociális biztosító felé semmit fizetnie, sem regisztrálnia. Ugyanúgy nem kötelező szlovákiai állandó vagy átmeneti szlovákiai lakhely sem.

adóoptimalizálás külföldön két gondolat

Kinek jó a szlovák Kft?

Adóoptimalizáció céljából szlovák Kft alapítását javasoljuk:

Kinek nem való szlovák Kft?

Szlovák Kft-t nem érdemes alapítani olyan vállalkozóknak, akik:

 1. Magyarországi ingatlanhoz kötődően vállalkoznak (pl. hotelt, panziót üzemeltetnek, magyarországi telephelyhez kötődően működnek)
 2. Kizárólag magyar magánszemélyeknek végeznek szolgáltatásokat, mivel a Magyarországon végzett tevékenységükből ott kellene ÁFA-t fizetniük.

Elérhetőségeink - adóoptimalizáció információk

Szlovák cégalapítás előtt szakértőnk segítségével ingyenes konzultáción győződhet meg róla, valóban megéri-e Önnek a cégvásárlás, alapítás.

Vegye fel velünk a kapcsolatot ITT! -> Szlovák cégalapítás Párkány

Több mint 15 szakember dolgozik cégünkben. Ha már volt dolga olyan könyvelő/tanácsadó céggel, amely sokszor elérhetetlen volt, vagy nem szántak Önre megfelelő időt, értékelni fogja, hogy bennünket elér telefonon, e-mailen és személyesen is irodánkban.

Hívjon fel bennünket! Elérhetőségeink

ÁFA regisztrált cégek előnyei

 1. Alapesetben (nem igényelhet vissza áfát)
  • A szlovák Kft-k nem ÁFA regisztráltak, csak sima adószámmal rendelkeznek, és nem vásárolhatnak nettósan, nem igényelhetik vissza a kifizetett ÁFA-t, de viszont számláikban nem kell ÁFA-t számolniuk. Ez az állapot előnyös lehet főként kisebb volumenben szolgáltatást nyújtó cégek számára, mert áraikat nem kell ÁFA-val terhelni, így olcsóbbak tudnak lenni, mint az ÁFA-s cégek.
  • Amennyiben a cég eléri bármely 12 hónap alatt a 49 ezer eur bevételt, akkor kötelezően kell regisztrálódnia ÁFA- körbe.
 2. "Fehér kártyás" EU-s adószám (nem igényelhet vissza áfát)
  • Egyszerűsített forma, amely külföldön teljes értékű EU-s adószámnak számít. Lehet is vele nettósan vásárolni, de Szlovákiában be kell fizetni a külföldön vásárolt árura (és szolgáltatásra is) a szlovák ÁFA-t, ami 20%.
  • Ez akár előnyös is lehet pl. Szlovákiában szolgáltatásokat végző cégnek, ha pl. MO-n vásárolja a kellékeit nettóban (pl. irodaszerek, számítógép, stb.), és 27% helyett Szlovákiában 20%-ot fizet.
   Ezt a formát mégis inkább csak átmeneti állapotban javasoljuk, mert hátrányos főként adásvétellel foglalkozó cégeknek.
 3. "Rózsaszín kártyás", teljes értékű adószámmal rendelkező cégek (visszaigényelhet áfát)
  • (Ezt Szlovákiában 2-3 hónapig tart elintézni, kell hozzá hogy a cég már végezzen valamilyen tevékenységet amiből bevétele van.) Amennyiben üzletfele is rendelkezik EU-s adószámmal: - a cég nettósan vásárolhat más EU-s országokból, így magyar cégektől is. Így a raktárkészletben nem áll az ÁFA összege (dokumentálni kell, hogy az áru bejött Szlovákiába).
  • Áru eladásakor Szlovákián kívüli EU-s országokba, így Magyarországra is nettósan tud számlázni (EU-s adószámmal rendelkező ügyfeleknek), így a vásárlóinak is előnyösebb, mert nem kell az ÁFA összegét fizetni, és majd várni vissza az adóhivataltól. Magyarországra való csomagküldés esetében (pl. webshop), amennyiben a megrendelőnek nincs EU-s adószáma (pl. nem vállalkozó, magánszemély), lehetőség van 10.000 eur éves forgalmi határon belül az alacsonyabb, szlovák ÁFA-t alkalmazni, így olcsóbb a vevőnek.
  • Autóvásárlás ÁFA összege visszaigényelhető minden céges gépjármű árából, így a személyautókból is! (ÁFA regisztrált cég esetében) Gépjármű-súlyadó: nincs, regisztrációs adó csak a 80kW-nál erősebb gépjárművek esetében van. A Szlovákiában regisztrált céges autók után adót kell fizetni, ennek mértéke előnyösebb mint a magyar gépjárműadó. Gépjármű használat nyilvántartása egyszerű formában elegendő. Céges gépjármű esetében az üzemanyag árából is visszaigényelhető az ÁFA. Magántulajdonú gépjármű is használható üzleti utakra, az ügyvezető vagy alkalmazott ebben az esetben 0,193 eur/km kocsikopási díjat + ezen kívül benzinköltséget vehet ki a cégből adómentesen, a cégnek ugyanakkor adóalap-csökkentő költség.

Szlovák cégalapítás referenciák

Kedvezőbb adózás, egyszerűbb feltételek.
Teljes körű ügyintézés. Nyelvtudás hiánya nem probléma. Beszélünk magyarul, szlovákul.

- Közel Budapesthez (kb. 45 km)
- Közel a határhoz

Elérhetőségek itt: Szlovák cégalapítás Párkány

Keressen meg bennünket Párkányban, Esztergom közvetlen szomszédságában! (Štúrovo)

szlovák cégalapítás konzultáció

Ezt mondják rólunk az ügyfeleink:

„Kellemes meglepetés volt, nagyon profi ügyintézés.”

„Nem volt probléma, minden a legnagyobb rendben történt.”

„Minden gördülékenyen történt, kollégái mindenben segítségemre voltak, profin tették a dolgukat."

„Önök ezt magas szinten csinálják.”

„Minden az elvárásaimnak megfelelően történt, nem találtam benne hibát. Rugalmas és jó koncepció alapján dolgoznak.”

„Amit kaptam az megfelelő volt.”

„Minden kérdésemre profin válaszoltak.”

szlovak cegalapitas csapatunk